Ontdek de kunst en geschiedenis van Nederland in het Rijksmuseum. Bewonder de meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Er is elke dag iets te beleven. Bestel nu je tickets en bezoek het Rijksmuseum!

Ongetwijfeld het mooiste museum ter wereld. Als je in Amsterdam bent moet dat je eerste bezoek zijn.

Tripadvisor, *****

Hartje Amsterdam

Het Rijksmuseum ligt aan het Amsterdamse Museumplein. Vlakbij de eeuwenoude grachtengordel en op loopafstand van het Vondelpark. Veel bezoekers kiezen dan ook voor een combinatie van de drukke stad met een moment van ontspanning in het museum.

Behoorlijk beroemd

Dat het Rijksmuseum tot de beroemdste musea van de wereld behoort, komt vooral door de faam van de meesterwerken uit de collectie. Het Zelfportret van Van Gogh, Het Straatje van Vermeer, het huishouden van Jan Steen en Rembrandts Nachtwacht. Maar ook het werk van Breitner en het Aziatisch Paviljoen zorgen ervoor dat het Rijksmuseum tot de verbeelding blijft spreken van nieuwe generaties bezoekers. Juist daarom is er in het museum altijd iets te doen, voor iedereen, jong tot oud, van over de hele wereld.

Gewoon dwalen en je laten verrassen of precies weten wat je wilt zien, alles is mogelijk.

Tripadvisor, *****

Zien en Doen

In het Rijksmuseum is altijd iets te doen, voor iedereen. Workshops, tours, zelfs theaterprogramma’s. Bezoek je het Rijksmuseum voor het eerst, dan is de rondleiding Het beste van het Rijksmuseum een aanrader. In de vakanties organiseert het museum speciale activiteiten zoals workshops of tekenen in de Voorhal.

Bekijk de agenda en ontdek wat er komende tijd op het programma staat.

Nachtwacht tijdelijk minder goed zichtbaar

Operatie Nachtwacht biedt een unieke kans de restauratie van Rembrandts meesterwerk live in het Rijksmuseum mee te maken. Op dit moment onderzoeken we wat het effect is van trillingen op het doek en hoe we de kans op bewegingen in het doek zo klein mogelijk krijgen. Door dit onderzoek is De Nachtwacht tijdelijk minder goed zichtbaar. Dit onderzoek is een essentiële stap in het restauratieproces waardoor de beperkte zichtbaarheid helaas niet is te voorkomen. Dit onderzoek duurt tot half september.

Live: Operatie Nachtwacht

De conditie van De Nachtwacht wordt continu gecontroleerd en we hebben gezien dat er veranderingen opgetreden zijn, zoals het wit uitgeslagen hondje rechtsonder op het schilderij. Om een beter begrip te krijgen van deze veranderingen is een diepgaand onderzoek naar de algehele staat van het schilderij gedaan met de nieuwste en meest geavanceerde beeldtechnieken en computeranalyse. Hiermee is het schilderij minutieus in beeld gebracht en niet alleen de oppervlakte van het schilderij onderzocht, maar ook alle lagen van het schilderij bestudeerd: van vernis tot doek.

Veelbezocht

  • De Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn.
  • De Eregalerij met schilderijen van o.a. Frans Hals, Jan Steen, Vermeer en Rembrandt.
  • De collectie scheepsmodellen, wapens en poppenhuizen.
  • De Cuypersbibliotheek, de grootste en oudste kunsthistorische bibliotheek van Nederland.

Tips

Alle activiteiten

Dagelijks 9 tot 17u
Al leuk vanaf 4 jaar
Gratis t/m 18 jaar

Prijs

  • Volwassenen: € 22,50
  • t/m 18 jaar: gratis
  • Vrienden: gratis

Meer entreeprijzen

STARTTIJD

Een bezoek begint met een starttijd. Die boek je hier

Alleen als Vriend kun je komen wanneer je wilt zonder te boeken.

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Plattegrond

Wat vind je waar?

Toegankelijk

Rolstoeltoegankelijk
Liften op elke verdieping
Hulphonden toegestaan

Meer informatie

CASHLESS

In het hele museum kun je alleen betalen met je favoriete digitale betaalmethode, pin of creditcard. Dit geldt voor alle winkels en horecapunten.

Veelgestelde vragen

Er is een gratis garderobe
Foto's maken mag
Er is gratis WiFi

Bekijk de veelgestelde vragen via deze pagina.

Alle praktische info

1:01 min. - Home of Dutch masterpieces