Van Yayoi Kusama tot Pablo Picasso: een selectie van de bijzondere werken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen vind je dit najaar in het Rijksmuseum. Het lichtkunstwerk Breathe, Walk, Die van Ugo Rondinone zal vanaf het museumplein voor iedereen te zien zijn.

Selectie van de collectie

Rotterdam in Amsterdam? Tot 14 januari 2024 zijn zo'n 90 werken uit de collectie Boijmans Van Beuningen uit logeren in het Rijksmusem. Van Yayoi Kusama tot Pablo Picasso: uiteenlopende werken komen samen in de tentoonstelling 'Boijmans van Beuningen at Rijksmuseum'. Kunstwerken van Pieter Bruegel, Edgar Degas en Cindy Sherman sluiten aan op het leven van de mens, van de geboorte tot de dood. Reis mee door het menselijk bestaan met kunst vanaf de middeleeuwen tot nu.

De combinaties zijn prikkelend, zonder dat ze ten koste gaan van elk individueel werk.

De Volkskrant

Mensenwerk

De tentoonstelling is thematisch opgebouwd, waardoor heel uiteenlopende kunstwerken, uit alle tijden, te zien zijn. De toren van Babel van Pieter Bruegel, La petite danseuse de quatorze ans van Edgar Degas en Yayoi Kusama’s Infinity Mirror Room bijvoorbeeld. Friso Lammertse, conservator bij het Rijksmuseum: "De tentoonstelling biedt een reis door het menselijk bestaan met kunst vanaf de middeleeuwen tot nu. Alles wat de mens in zijn leven meemaakt, zoals geboren worden, de jeugd, volwassen worden, seksualiteit, ouderdom en overlijden, is universeel, maar werd door de eeuwen heen steeds anders ervaren."

Toppers en verborgen pareltjes uit Boijmans in het Rijks.

Parool

Tour met Raven van Dorst

Voor de audiotour van de tentoonstelling wandelt de Rotterdamse presentator en muzikant Raven van Dorst langs de diverse werken en praat met de conservatoren over de thema’s van de tentoonstelling. Ook is er een muziektour, gecomponeerd en geproduceerd door dj en producer upsammy.

29 sep 2023 - 14 jan 2024

Prijs

  • Volwassenen: € 22,50
  • t/m 18 jaar: gratis
  • Vrienden: gratis

STARTTIJD

Een bezoek begint met een starttijd.

Als Vriend kun je komen wanneer je wilt zonder te boeken.

ADRES

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

TOEGANKELIJK

Rolstoeltoegankelijk
Toegankelijk toilet
Verschoonruimte aanwezig

Meer informatie

VEELGESTELDE VRAGEN

Er is een gratis garderobe
Foto's maken mag
Er is gratis WiFi

Alle praktische info

0:40 min