Kom je met vrienden, familie of collega’s naar het Rijksmuseum? Of wil je een groep boeken als gids, tour operator of als zakelijk uitje? We verwelkomen jullie graag! Kijk hier wat we allemaal voor jullie kunnen doen.

Goed om te weten

Je kan voor meerdere groepen tegelijk boeken. Maar in het museum mag je groep uit maximaal 15 personen bestaan, waarbij een kind ook meetelt als 1 persoon. Met een rondleider komt het totaal op 16 personen.

Lekker zelf rondstruinen

Wil je samen met vrienden of als gezin het Rijksmuseum ontdekken? Dat kan! Ga met een museumgids op pad of download de gratis app met tours en routes. Bij de informatiebalie kan je altijd terecht voor tips om het beste uit je bezoek te halen.

Op pad met een rondleiding

Wil je alle ins- en outs van het Rijksmuseum te weten komen? Boek dan een rondleiding. Je kunt verschillende rondleidingen boeken met onze eigen rondleiders. De meeste rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels, sommige ook in nog meer talen.

Kom je met een eigen rondleider of ben je een rondleider? Dat kan ook. Voor externe rondleiders zijn een aantal een aantal belangrijke zaken gewijzigd. Lees hieronder de informatie voor rondleiders.

Registreer je als rondleider

Wil je als externe gids of gastrondleider in het Rijksmuseum rondleiden? Dan moet je je vooraf registreren. Zo kunnen wij zien wie we verwachten en informeren wij jou over het doen en laten als gastrondleider in het museum. Als geregistreerde gids word je uitgenodigd voor kennissessies en houden wij je actief op de hoogte over o.a. nieuwe tentoonstellingen en ander Rijksmuseumnieuws.

Zonder (verplichte) registratie is het niet toegestaan om rond te leiden.

Rondleidingen voor groepen

Rondleidingen mogelijk
Ook externe rondleiders

Adres

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

Toegankelijk

Rolstoeltoegankelijk
Liften op elke verdieping
Hulphonden toegestaan

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen via deze pagina.

19:20 min. - Video-tour door het hart van het museum (Nederlands ondertiteld)