Sinds de heropening in 2013 is KPN hoofdsponsor van het Rijksmuseum. Als hoofdsponsor draagt KPN structureel bij om onze kunstschatten voor iedereen toegankelijk te maken. Vooral digitaal.

Het Rijksmuseum wil hét vernieuwende, state-of-the-art culturele instituut te zijn in binnen- en buitenland. En KPN helpt ons daarbij. KPN levert naast een jaarlijkse financiële bijdrage alle diensten op het gebied van telefonie, dataverkeer en ICT voor het Rijksmuseum.

KPN heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de populaire en technisch zeer onderscheidende Rijksmuseum app. Dankzij deze app kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van de collectie van het museum. Deze app is dan ook letterlijk ‘connected by KPN. Ook organiseert KPN jaarlijks een aantal toonaangevende evenementen in het Rijksmuseum. De jaarlijkse ‘Rijksmuseumtop’ waar KPN CEO Joost Farwerck zijn gasten ontvangt, is een terugkerend hoogtepunt voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Ieder najaar worden duizenden KPN klanten uitgenodigd voor de exclusieve KPN Familiemaand. In deze maand worden vaste klanten extra in de watten gelegd tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum. En met het KPN Mooiste Contact Fonds nodigt KPN kwetsbare groepen uit voor een bezoek aan het museum. Gasten worden hierbij begeleid door KPN medewerkers, die zich vrijwillig inzetten voor het goede doel.

En met het KPN Mooiste Contact Fonds verbindt KPN en zijn medewerkers kwetsbare groepen met elkaar, met jongeren en met het Rijksmuseum. Niet alleen door uitjes naar het Rijksmuseum te organiseren maar ook door afleiding te bieden op locatie. Recent lanceerden zij voor ouderen in verpleeghuizen een VR tour door het Rijksmuseum.

De heilige maagschap De heilige maagschap

19.30 - 20.30u - De Magische Middeleeuwen

2:20 min

De Rijksmseum app - connected by KPN