Met de gratis Rijksmuseum app haal je alles uit je bezoek en maakt van het museum een extra leuke belevenis. Krijgt toegang tot multimediatours, navigatie, tickets, of scroll door de collectie. En ontvang tijdelijk 10% korting in de museumwinkel op vertoon van je app*.

Download on the App Store Get it on Google Play

Nieuw! Maak je eigen route

Wie weet er nou het best wat jij wilt zien in het museum? Jij natuurlijk! Daarom hebben we het nu nog makkelijk gemaakt voor je om je eigen route te maken in de app. Onder de knop 'Voor jou' vind je nu de 'Maak je eigen route' optie. Hiermee kun je gemakkelijk selecteren welke werken je wilt zien in het museum. Hou je meer van Vermeer, meubelen of wil je werken met katten zien? Scroll door de categorieën en werken en kies wat je wilt zien. De app geeft je vervolgens een ideale route en begeleid je van werk naar werk.

Als je niet kunt kiezen

Geen inspiratie om je eigen route te bedenken? Kies dan een van de routes die andere bezoekers al maakten. Na een aantal vragen in de keuzehulp stellen we jou een route voor die bij je past. Zin in de liefde? Volg dan de route 'Valentijn' van C van der Harten. Of wil je even lekker uitwaaien? De keuzehulp brengt je zo naar de route 'Zee' gemaakt door Harry. Een soort Spotify, maar dan voor kunst.

Waar wil jij meer over weten?

Wil je meer weten over Rembrandt, de hoogtepunten van het museum of over het gebouw? Probeer dan eens een van onze multimediatours. Luister naar de verhalen uit het Rijksmuseum en ontdek meer dan je zelf zou zien, dankzij interviews met experts en kunstenaars. Het navigatiesysteem leidt je met een interactieve plattegrond met route-aanwijzingen van zaal naar zaal. Het zijn dezelfde multimediatours die je anders huurt bij de infobalie.

Zoek losse werken op

Volg je geen tour of route, maar wil je wel meer informatie over een specifiek object waar een nummer bij staat? Tik dit nummer dan gewoon in de app in bij 'Zoek' en je leest alles wat je weten wilt over de kunstenaar of het werk. En wil je heel graag nú het Joods Bruidje zien? Of de werken van de Haagsche School of Mondriaan? Tik het in! De app geeft je dan meer informatie over het werk en leidt je naar de plek van het werk in het museum. Zo heb je het hele Rijksmuseum in je broekzak.

Rembrandt aan je keukentafel

De kunstwerken van Rembrandt, Vermeer of Breitner kun je allemaal bewonderen in het Rijksmuseum, in hartje Amsterdam. Maar net zo goed je aan je keukentafel of op je bank. Met de app geniet je voor of na je bezoek van al je lievelingswerken. Scroll en swipe naar hartenlust door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. Alle afbeeldingen bewaar je makkelijk in je eigen Rijksstudio-verzamelingen.

Toegankelijkheid

Onder ‘languages’ in het menu van de app kun je kiezen voor 'Nederlandse Gebarentaal'. Zo krijg je een tour in jouw taal. Ook zijn alle gesproken teksten in tekst te lezen in de app. Als je je voice-over hebt aan staan, hoor je eerst een beschrijving van het object of kunstwerk voordat je de audiotour hoort.

Onze dank is groot

De app is dankzij de steun van hoofdsponsor KPN tot stand gekomen en is in samenwerking met KPN, Fabrique, Q42 en Movin ontwikkeld. De tours zijn mogelijk gemaakt door het VSBfonds en alle experts en begunstigers die belangeloos hebben bijgedragen. Wi-Fi in het Rijksmuseum wordt mogelijk gemaakt door Cisco. We zijn al deze mooie partijen onnoemlijk dankbaar.

  • We mogen helaas geen 10% korting geven op de boeken in onze winkel.
Een hand die een telefoon vasthoud Een hand die een telefoon vasthoud

Er zijn nu ook tours in Nederlandse Gebarentaal!

Gratis tours
De online collectie
Maak je eigen route

  • tours duren 90 minuten
  • tours zijn beschikbaar in het Nederlands, Nederlandse Gebarentaal, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Russisch en Mandarijn
  • gebruik Bluetooth en je locatievoorzieningen voor optimaal plezier
  • vergeet je headset niet, of koop deze in het museum
  • onze tours zijn ook beschikbaar op een huurtoestel

Tickets

Ook handig: koop je tickets makkelijk en snel via de app. Bewaar ze op je smartphone en laat ze bij de kaartcontrole in het museum scannen. Scheelt weer een boom.

Een dame die de Rijksmuseum app op haar telefoon laat zien Een dame die de Rijksmuseum app op haar telefoon laat zien

1:05 min. - Het museum in je broekzak