Met uw steun draagt u bij aan de 4 pijlers van het Rijksmuseum: educatie, collectie, tentoonstellingen en restauratie.

EDUCATIE EN TOEGANKELIJKHEID

We hebben een breed aanbod aan onderwijsprogramma’s, organiseren speciale rondleidingen voor mensen met een beperking en zorgen dat we altijd bereikbaar zijn voor iedereen, ook via Rijksmuseum Thuis. Daarnaast hebben we voor (inter)nationale academici Het Rijksmuseum Fellowship programma opgezet. Daar leiden we samen met universiteiten een nieuwe generatie museumprofessionals op.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het Migelien Gerritzen Fellowship

COLLECTIE

Het Rijksmuseum beheert een verzameling nationale en internationale meesterwerken, met als doel deze te delen met een zo breed mogelijk publiek. De collectie geeft inzicht in de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Bijdragen van particulieren zijn onmisbaar om nieuwe aankopen te kunnen doen.

TENTOONSTELLINGEN

De tentoonstellingen in de Philipsvleugel en in de museumtuinen komen tot stand dankzij begunstigers. Doel is om steeds een internationaal perspectief te bieden op Nederlandse kunst en geschiedenis en maatschappelijk relevante thema’s aan te snijden. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor educatief materiaal, randprogramma’s en publicaties rondom de tentoonstellingen zijn we in grote mate afhankelijk van uw bijdrage.

Een goed voorbeeld hiervan is de huidige tentoonstelling Missie Meesterwerk.

ONDERZOEK, CONSERVERING EN RESTAURATIE

Het Rijksmuseum staat bekend als internationaal vooraanstaand kennisinstituut. Het Ateliergebouw is een centrum voor restauratie en conservering, wetenschapsbeoefening, onderzoek en opleiding. Hier dragen restauratoren en technisch analisten zorg voor het behoud en beheer van Nederlands cultureel erfgoed. Dat kunnen we doen dankzij uw steun.

Het bekendste voorbeeld is misschien wel Operatie Nachtwacht